Logo vila olga

prenoćište Sombor

Privatni smeštaj Vila Olga nalazi se u samom centru Sombora. Naše sobe za prenoćište okružene su istorijskim spomenicima i nalaze se na samo 3 minuta hoda od glavne ulice.

Kuca je izgradjena 1892g.Zdanje klasicne lepote stila eklektizma podigao je 1892g jevrejski veleposednik Julije Lederer I u vremenima koja su iza nas kuca na lakat je imala vise vlasnika.U Decembru 2010g u jako losem stanju je kupuje Somborski ginekolog Brcanski dr Branislav I svojim talentom I predanim radom daje sjaj ovome zdanju koje je topli dom za sve putnike namernike.Danas Vila Olga je vlasnistvo I biznis porodice Brcanski.

Sombor je grad u Vojvodini koji je udaljen 170Km od Beograda, 245Km od Budimpešte, i 350 Km od Zagreba. U neposrednoj blizini grada Sombora, nalazi se Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje. Rezervat je jedan od dunavskih bisera Vojvodine, Srbije i Evrope. Područje rezervata je složen mozaik vodenih i kopnenih ekosistema. Najveći deo Rezervata pokriven je kompleksima ritskih plavnih šuma. Ovakvi očuvani izvorni biotopi retko gde se mogu sresti kako kod nas tako i u Evropi i u svetu. Grad Sombor je poznat kao grad zelenila, duge i zanimljive istorije, bogate i sadržajne kulture. U neposrednoj blizini Sombora nalazi se reka Dunav (20Km). U okolina Sombora nalazi se nekoliko lovišta, mnoštvo bara, jezera i kanala bogatih ribom što čini privlačno mesto za lovce i ribolovce iz čitave Evrope i sveta

Ono o čemu uživamo jeste da budemo dobri domaćini i da se naši gosti osećaju kao kod svoje kuće.

Preuređeni enterijer stare "Švapske" kuće ima za cilj samo jedno. Da se čovek u njemu oseća prijatno.

Pri uređenju Vila Olge, poštovali smo tradiciju tipičnog Vojvođanskog grada kao što je Sombor, ali pritom nismo narušili komfor savremenog života za osobe koje će odsedati kod nas.

Bogati drveni nameštaj dominira našim sobama, ostali materijali koji su korišćeni su prirodni i bliski čoveku.

Možda najšarmantniji deo prenoćišta su zidovi. Sa zidova Vila Olge obijen je malter ispod koga se pojavila cigla koja sobama daje prirodni i autentičan izgled. Zajedno sa istorijskim slikama svaki zid predstavlja novi doživljaj i priču za sebe.

U potkrovlju, plafoni su prekriveni gredama koje su se veoma dobro uklopile i izgledaju veoma prirodno, a pored estetske namene imaju i konstruktivnu. Ljubitelji nasleđa i tradicionalnog stila će rado boraviti u ovom dobro osvetljenom enterijeru.

Naši partneri

Oris-TTA-small
hotel-andric-small
sosul-logo
toos-logo
klub2-small
godo-small